Over Ons: Team Verkeer

Vanaf vandaag verwelkomen wij inspecteur Steffi Porrez in het verkeersteam van onze politiezone. Maar wat houdt haar functie in het verkeersteam nu eigenlijk in? Wij vroegen het haar.

teamverkeer

Het team verkeer van onze politiezone bestaat uit vijf inspecteurs (Philip Hubeau, Patrick Bombeke, Steffi Porrez, Willem Eeckhout, Jochen Van Bockstaele), twee burger-collega’s (Nadia Uytterhaegen-Carolien Rouckhout) en een mobiliteitsambtenaar (Jimmy Beque), aangestuurd door eerste hoofdinspecteur Bart Decoene en eerste politiecommissaris Gunther Van Steenberge. 

Hallo Steffi, eerst en vooral proficiat met je nieuwe job in het verkeersteam. Hoe ben je hier terecht gekomen?

Dankjewel! Na mijn basisopleiding ben ik eerst in verschillende interventieteams gaan werken. Ik heb daarna mijn brevet van de verkeerspolitie gehaald en heb me nu aangesloten bij het team verkeer van politiezone Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem. Ik vind deze zone heel fijn omdat ze dichter bij huis ligt, het een leuke werkomgeving is en alle collega’s een hechte groep vormen.

Wat fijn! Je bent dus lid van het team verkeer. Wat houdt zo een team nu juist in?

Alle teamleden van een team verkeer streven eigenlijk hetzelfde doel na, namelijk de verkeersveiligheid en mobiliteit op het grondgebied van zijn of haar bevoegde politiezone verzekeren.

En hoe bereiken jullie dit?

Het takenpakket van de medewerkers van dit team is zeer divers. De belangrijkste taken zijn onder andere controles op alcohol en drugs in het verkeer, controles op zwaar vervoer, snelheidscontroles, nazicht op gsm-gebruik achter het stuur en controle op gordeldracht. Een mobiliteitsambtenaar stelt ook op vraag van de stad/gemeenten allerlei verkeersadviezen op en behandelt meldingen van verkeersproblemen. Echter gaan onze taken veel verder dan dat.

Wat zit er nog in je takenpakket?

Naast het uitvoeren van verkeersacties zorgen we ook voor de opleiding van gemachtigde opzichters, verkeerslessen, begeleidingen, toezicht aan scholen en wegenwerken en geven we adviezen voor wielerwedstrijden en andere sportgebeurtenissen op het openbaar domein. Iedereen die inlichtingen nodig heeft omtrent (complexe) verkeersmaterie kan steeds bij ons terecht. We bieden daarnaast ook ondersteuning aan de andere teams binnen onze politiezone.

Wat een gevarieerde en uitdagende job. We wensen je veel succes toe!

Dankjewel!

 

Ben jij ook geïnteresseerd in een job bij de (verkeers)politie? Ga dan naar Jobpol of contacteer ons!

Bekijk hier andere functionaliteiten van ons korps.

 

Labels