Een aangifte doen? Zo doe je dat!

Hoe neem je contact op met de lokale politie? Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen afhankelijk van de aard van het probleem en je persoonlijke voorkeur. Lees hier verder.

afsprakenaangiften

 

  1. Maak online een afspraak met het commissariaat (aanbevolen):

Je kunt online een afspraak maken via de website van onze politiezone. Via deze link kom je in de agenda terecht waar je het feit kunt kiezen waarvoor je een afspraak wilt maken. Selecteer een wijkcommissariaat en een afspraakmoment en vul de gevraagde gegevens in. Je krijgt een bevestiging van je afspraak via e-mail en een overzicht van de documenten die je moet meebrengen. Als je de afspraak wilt wijzigen of annuleren, kun je dat doen via de herinneringsmail.

 

  1. Maak telefonisch een afspraak met het commissariaat:

Als je geen online afspraak kunt maken of twijfelt of je aangifte moet doen of van mening bent dat er snel dient te worden ingegrepen, kun je ook telefonisch contact opnemen met de politie. Dit kan van maandag tot vrijdag tussen 8u en 17u en op zaterdag tussen 9u en 17u via dit nummer:  09 364 47 30.

 

  1. Doe je eigen online aangifte (zonder afspraak):

Je kunt ook zelf een online aangifte doen via Police-On-Web zonder een afspraak met het commissariaat te maken. Dit is vooral handig voor niet-dringende zaken, zoals verlies van voorwerpen of kleine misdrijven. Je kunt op Police-On-Web ook een alarmsysteem aanmelden en politietoezicht aanvragen voor je woning tijdens je vakantie of afwezigheid.

 

(!!) Belangrijk, dringende hulp!

Onthoud dat de interventieploegen van de politie altijd 24/24 en 7/7 klaar staan voor dringende hulp of verdachte situaties. Bel in deze gevallen direct naar het nummer 101

 

Zit je verder nog met vragen of wil je toezicht aanvragen? Dat kan via deze link! 

 

afspraak maken

Labels