Resultaten actie zwaar vervoer

Op woensdag 3 juli hield de verkeersdienst van politie Geraardsbergen/Lierde een actie zwaar vervoer op het grondgebied. 

Benieuwd naar de resultaten? 

Actie zwaar vervoer

De actie vond plaats op onderstaande locaties en tijdstippen:

  • N42 (tegenover Aldi warenhuis), van 09u00 tot 12u30
  • N8 ter hoogte van kmp 31.8, van 13u30 tot 15u00


In totaal werden 20 bestuurders onderworpen aan een ademtest. 1 persoon blies alarm (0.22 mg/l) met een boete van 179€ tot gevolg.

1 vrachtwagen werd uit het verkeer gehaald wegens overlading. Overbeladen voertuigen kunnen het wegdek beschadigen. De herstellingswerken aan de wegen brengen kosten voor de overheid en verkeersoverlast met zich mee. Bovendien heeft de massa van het voertuig een invloed op de verkeersveiligheid. De remafstand van een overbeladen voertuig is immers een stuk langer! De bestuurder werd beboet met een onmiddellijke inning van 2000€!

Verder werden 3 onmiddellijke inningen opgesteld inzake ladingzekering. Ladingzekering is de technische kennis en ook de reglementering die van toepassing zijn bij het vastzetten van lading in het goederenvervoer. Tijdens het vervoer kan de lading gaan schuiven, rollen, omvallen, kantelen en daarbij gebeuren nog dagelijks ongevallen. 

Overige vastgestelde overtredingen:

  • 1 onmiddellijke inning inzake technische eisten + inschrijving
  • 1 proces-verbaal inzake rijbewijs + inschrijving
  • 1 onmiddellijke inning voor gsm-gebruik achter het stuur 
  • 1 onmiddellijke inning inzake gordeldracht 

Labels