Resultaten weekendacties: te veel bestuurders onder invloed achter het stuur!

Het voorbije weekend zaten we niet stil! Zowel vrijdag 12 als zaterdag 13 juli werden bestuurders gecontroleerd. Vrijdag werd er (anoniem) patrouille gereden met het ANPR voertuig. Zaterdag stond in het teken van 'BOB' en lag de focus op alcohol/drugs in het verkeer. 

Helaas zaten verscheidene bestuurders onder invloed (drank/drugs) achter het stuur! Verder ook veel inbreuken op gsm'en achter het stuur en het niet-dragen van de gordel.

Resultaten weekendacties

Resultaten vrijdag 12/07

Tijdens de (anonieme) patrouilles werden in totaal 12 bestuurders aan de kant gezet om een ademtest uit te voeren. Iedereen blies 'safe'. 1 chauffeur werd onderworpen aan een drugstest, deze was positief. Er werd een proces-verbaal 'drugs in het verkeer' opgesteld en het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. 

2 voertuigen werden in beslag genomen omdat de bestuurders rondreden zonder verzekering- en inschrijvingsbewijs. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

3 chauffeurs werden betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur, waarvan één professionele bestuurder. Het rijbewijs van deze persoon werd ingetrokken voor 15 dagen en hij diende ook een onmiddellijke inning te betalen omdat hij niet in orde was met de ladingzekering en de technische eisen. De overige 2 bestuurders betaalden elk een onmiddellijke inning.

Verder werden onderstaande inbreuken vastgesteld:

  • 1 proces-verbaal voor inbreuken op het voorlopig rijbewijs, parkeren en het niet kunnen voorleggen van de boorddocumenten
  • 2 onmiddellijke inningen inzake gordel
  • 1 GAS m.b.t. fout parkeren
  • 1 proces-verbaal van waarschuwing m.b.t. boorddocumenten
  • 2 (gerechtelijke) processen-verbaal inzake het niet-naleven van de voorwaarden 

 

Resultaten zaterdag 13/07

Tijdens de nacht van 13 op 14 juli hield de verkeersdienst met 5 medewerkers een BOB controle op het grondgebied en dit op onderstaande locaties en tijdstippen:

  • Lierde - Molenstraat, van 20u00 tot 21u00
  • Lierde - Spende, van 21u30 tot 22u30
  • Geraardsbergen - Oudenaardsestraat (viaduct), van 23u00 tot 01u00 
  • Geraardsbergen - N460 ter hoogte van kmp. 15.9, van 01u30 tot 02u30

 

In totaal werden 130 bestuurders onderworpen aan een eerste samplingtest voor het detecteren van alcohol in de adem. Hiervan dienden 37 bestuurders een effectieve ademtest uit te voeren. 4 personen bliezen positief en 1 alarm. Dit resulteerde in 4 processen-verbaal 'alcohol' met een inhouding van het rijbewijs van 6 uur. De persoon die alarm blies diende een onmiddellijke inning te betalen en kreeg een rijverbod van 3 uur.

2 bestuurders diende een drugstest af te leggen, bij beiden met een positief resultaat. De eerste chauffeur kreeg een proces-verbaal 'drugs in het verkeer' en het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Het voertuig van de andere chauffeur werd 12 uur ingehouden aangezien deze persoon geen houder was van enig rijbewijs.

Verder werden onderstaande inbreuken vastgesteld:

  • 9 onmiddellijke inningen inzake gordel 
  • 1 proces-verbaal 'geen houder rijbewijs/identiteitskaart'
  • 3 (gerechtelijke) processen-verbaal inzake geseind persoon
  • 1 proces-verbaal inzake sturen van een voertuig zonder de medische, psychische, theoretische en praktische proeven te hebben afgelegd + negeren bevel bevoegd persoon + snelheid + negeren D1 (verplichting de door de pijl aangeduide richting te volgen) + in gevaar brengen van de zwakke weggebruiker

 

Labels