NIEUW: BIN-Onkerzele!

Sinds kort heeft Onkerzele een Buurtinformatienetwerk (BIN)!  BIN's zijn lokale samenwerkingsverbanden tussen burgers, gemeente/stadsbesturen en politie, met als doel de veiligheid in de buurt te verhogen door een grotere sociale controle.

Interesse om deel te nemen?

BIN Onkerzele

Waarom zou je deelnemen aan een BIN?

BIN-leden dragen bij aan een grotere sociale controle door bewuster om zich heen te kijken en verdachte situaties te melden. Hoe meer leden deelnemen, hoe efficiënter een BIN kan werken. Als BIN-lid help je niet alleen de politie, maar verhoog je ook de pakkans van criminelen.

Kostprijs en verwachtingen BIN-lid?

Lid worden van een BIN is volledig gratis. Het stadsbestuur draagt de communicatiekosten en gebruikt hiervoor de BIN-module van Be-Alert. Als BIN-lid wordt van jou alertheid en betrokkenheid verwacht en gevraagd om verdachte situaties onmiddellijk te melden via het noodnummer 101. Daarnaast ontvang je waarschuwingsberichten via sms bij inbraken of verdachte handelingen in de buurt en krijg je berichten via mail met beveiligingstips en informatie over inbraakmethodes.

In welke gevallen wordt een waarschuwings-sms verzonden?

Een waarschuwings-sms wordt verstuurd bij oproepen aan de noodcentrale die betrekking hebben op vermogenscriminaliteit zoals woningdiefstal, diefstal uit voertuigen of vandalisme binnen het BIN-gebied. Deze berichten worden enkel verstuurd bij recente gebeurtenissen waarbij verdachten zich verplaatsen.

Interesse om deel te nemen?

Iedere geïnteresseerde meerderjarige inwoner van het BIN-gebied kan lid worden door contact op te nemen met de BIN-coördinatoren (zie kader*). Na het invullen van het inschrijvingsformulier en het ondertekenen van het huishoudelijk reglement, word je lid van het BIN en ontvang je de communicatieberichten.

⚠️ Interesse om zelf een nieuwe BIN op te starten in jouw regio?

Neem contact op met de BIN-coördinator van Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde of met de participatie-ambtenaar van de stad Geraardsbergen (zie kader*).

Actieve BIN’s + contactgegevens:

  • BIN Onkerzele: Bruno Magnus (0475/76.62.40) of bin.onkerzele@gmail.com

  • BIN-Z (buurtinformatienetwerk voor zelfstandigen): Walter Van Noten (0468/10.39.81) en Chris Temmerman (0495/12.05.33)

 

BIN-coördinator politie Geraardsbergen/Lierde: hoofdinspecteur Christophe Temmerman

(054/430 471, christophe.temmerman@police.belgium.eu)

 

Dienst Participatie stad Geraardsbergen: participatie-ambtenaar Sarah Leque

(054/ 316.012; sarah.leque@geraardsbergen.be)

 

Labels