Verkeersactie naar aanleiding van het verlengd weekend

Naar aanleiding van het verlengd weekend deed de verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde controle op het rijden onder invloed van alcohol. Terecht zo blijkt, want er werden weer heel wat bestuurders betrapt onder invloed achter het stuur. 

resultaten verlengd weekend

Vorige week woensdagnacht, 17 mei, hielden 4 inspecteurs van de verkeersdienst en 1 inspecteur van de dienst interventie controle in functie van het verlengde weekend.

Gedurende de nacht, van 22u00 tot 05u15, stelden ze zich op verschillende plaatsen op om bestuurders onder invloed te betrappen. 

- Geraardsbergen, N8, ter hoogte van kmp. 31.8 van 22u00 tot 01u00

- Lierde, Spende, van 02u00 tot 03u45

- Lierde, Molenstraat van 04u00 tot 04u20

- Lierde, Kerkstraat van 04u25 tot 05u15

In totaal werden 160 samplings en 29 ademtesten afgenomen. Eén bestuurder legde een negatieve speekseltest af. 

Maar liefst zeven bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Voor drie bestuurders werd een proces-verbaal opgesteld en hun rijbewijs werd ingehouden voor zes uren. Twee andere bestuurders hun rijbewijs werd 3 uren ingehouden. Ook voor hen werd een proces-verbaal opgesteld. Verder hadden twee bestuurders zodanig diep in het glas gekeken dat hun rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor 15 dagen. Voor beide bestuurders werd een proces-verbaal opgesteld. 

Ook volgende inbreuken werden vastgesteld: 

- 1 onmiddellijke inning inzake het niet dragen van de gordel

- 1 onmiddellijke inning inzake ladingzekering 

- 1 proces-verbaal inzake tuning

- 1 proces-verbaal inzake keuring

- 1 proces-verbaal inzake technische eisen (lichten)

 

Labels