Resultaten actie verkeersveilige dag

Vijf medewerkers van de verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde deden op maandag 27 februari een actie in het kader van verkeersveilige dag. 

Doorheen de dag controleerden ze de snelheid en verkeersinbreuken van bestuurders op verscheidene plaatsen te Geraardsbergen en Lierde.

Actie verkeersveilige dag

De controles werden gehouden op onderstaande locaties: 

  • 09u00 tot 10u30: Lierde, N8 ter hoogte van kmp. 37.6 (zone 50)

    Er werden in totaal 577 voertuigen gecontroleerd, waarvan bij 20 bestuurders een snelheidsovertreding werd vastgesteld met als hoogste gemeten snelheid 71 km/uur.

    Er werd een proces-verbaal opgesteld voor een bestuurder inzake gsm gebruik achter het stuur én foutief parkeren. Verder kregen nog 3 bestuurders een onmiddellijke inning voor het gebruik van de gsm achter het stuur. In totaal werden 11 ademtesten afgenomen, allen negatief.

     
  • 11u45 tot 13u10: Geraardsbergen, N272 ter hoogte van kmp. 18.1 (zone 50)

    In totaal werden 317 voertuigen gecontroleerd, waarvan 35 bestuurders in overtreding waren met als hoogste gemeten snelheid 78 km/uur. 

    Twee bestuurder kregen een onmiddellijke inning voor het gebruik van de gsm achter het stuur. Verder werden nog 6 negatieve ademtesten afgenomen. 

     
  • 14u15 tot 15u45: Geraardsbergen, N42 ter hoogte van kmp. 24.4 

    Eén bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed van verdovende middelen. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en er werd een proces-verbaal opgesteld. Een andere bestuurder reed rond zonder geldige verzekering. Zijn wagen werd in beslag genomen en er werd een proces-verbaal opgesteld. 

    Verder kregen nog twee bestuurders een onmiddellijke inning voor het gebruik van de gsm achter het stuur. Er werden 4 negatieve ademtesten afgenomen. 

Labels