Vergeet niet: registratieplicht geneutraliseerde wapens vóór 14 maart!

Ben je in het bezit van een geneutraliseerd wapen? Dan dien je dit uiterlijk tegen 14 maart 2021 aan te geven bij de wapendiensten van de gouverneurs.

Je kan een wapen dat onbruikbaar gemaakt is (een zogenaamd geneutraliseerd wapen) laten registreren door het ingevuld document 'registratieattest model 9-ter aangifte' over te maken aan de dienst wapenvergunningen van de provincie Oost-Vlaanderen. Je kan beide registratieattesten downloaden via https://gouverneuroost-vlaanderen.be/wapenvergunningen/ of onderaan deze pagina!

Ook elke overdracht, erfenis en invoer van een geneutraliseerd wapen moet geregistreerd worden bij het provinciebestuur. Dit dient te gebeuren door middel van het 'registratieattest model 9-ter overdracht'.

Wapens

Registratieattesten

Je kan beide registratieattesten via deze link of onderaan deze pagina downloaden.

Deadline: 14 maart!

De registratie moet uiterlijk 14 maart 2021 gebeurd zijn. Ben je na die datum in het bezit van een geneutraliseerd wapen maar heb je geen bewijs van je registratie? Dan ben je illegaal in het bezit van een vuurwapen. Hierop staan boetes!

Vragen?

Voor al je vragen over wapenbezit kan je terecht bij onze wapendienst via 054/430 430 of via PZ.GbergenLierde.Wapens@police.belgium.eu

Labels