Sextortion, Sexting en Grooming

Recente cijfers van Child Focus inzake seksuele uitbuiting van minderjarigen zijn duidelijk: 24% verstuurde reeds een sextingbericht via snapchat. 15% vroeg reeds meermaals een seksueel getinte foto aan iemand. 13% heeft reeds een ontvangen (seksueel getinte) foto getoond of verspreid zonder toestemming van de persoon op de foto!

Ondanks het feit dat thema's als sexting en grooming brandend actueel zijn, valt op hoe laag het bewustzijn hierover is binnen onze maatschappij. Dringend tijd dus om hier verandering in te brengen met een overzichtelijke en duidelijke infobrochure.

De informatiebrochure 'sexting, sextortion en grooming' gaat dieper in op elk van deze fenomenen. Het beschrijft wat het precies is, hoe je kan vermijden om slachtoffer te worden, hoe je online een veilige houding kan aannemen en vooral: waar je terecht kan indien je slachtoffer wordt. Het spitst zich dus voornamelijk toe op preventie maar probeert ook om ouders en jongeren te gidsen indien het toch fout loopt.

Brochure voor leerlingen, klik HIER (pdf, 382 KB)

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde via het contactformulier of telefonisch via 054 430 430.