Weekendacties: snelheids- en BOB-controle

Afgelopen weekend hield de verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde acties op verschillende dagen. De focus van de controles lag voornamelijk bij snelheid en rijden onder invloed. 

resultaten weekendacties

De verkeersdienst stond op zaterdag 17 december met 4 medewerkers op de Atembekeweg te Geraardsbergen van 10u15 tot 11u45.

Ze namen 1 negatieve speekseltest af en 7 ademtesten. Eén bestuurder blies positief. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. 

Een andere bestuurder reed zonder verzekering, inschrijving en keuring. Zijn voertuig werd getakeld. Verder negeerde één bestuurder een verkeersbord C1 en kreeg hiervoor een onmiddellijke inning. 

Op zondag 18 december deed de verkeersdienst actie snelheid met onderschepping en BOB-controle met 6 medewerkers. Ze stonden op volgende plaatsen te controleren: 

  • Geraardsbergen, N42 t.h.v. kmp 28.5 van 15u00 tot 16u15

    Er werden 262 voertuigen gecontroleerd in de zone bebouwde kom. 30 bestuurders werden betrapt op het overschrijden van de snelheid, met een maximum van 80 km/uur.

     
  • Lierde, N8 t.h.v. kmp 35.7 van 17u30 tot 18u30

    336 voertuigen werden gecontroleerd in een zone 70km/uur waarvan 2 voertuigen te snel reden met een maximum van 90km/uur. 

In totaal werden 75 samplingtesten afgenomen en 20 ademtesten. Twee bestuurders bliezen 'Alarm' waardoor hun rijbewijs voor 3 uur werd ingehouden. 

Verder werden volgende inbreuken vastgesteld: 

  • 1 onmiddellijke inning gsm-gebruik achter het stuur
  • 4 processen-verbaal van waarschuwing inzake technische eisen
  • 4 GAS - boetes

 

 

 

Labels