Resultaten weekendacties: week tegen alcohol en drugs

Op vrijdag 2 december en zondag 4 december deed de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde verschillende acties op het grondgebied. 

 

Resultaten weekendacties

Op vrijdag 2 december ging een gecoördineerde actie van de verschillende buurtpolitieteams in samenwerking met de verkeersdienst van de Lokale Politie door in de omgeving van het station te Geraardsbergen. Ook 2 inspecteurs van de Federale Politie met 2 drugshonden werkten mee aan de actie. 

De verkeersdienst deed in totaal 48 samplertests en 24 ademtests waarvan 2 met als resultaat 'Alarm'. Eén bestuurder testte positief op verdovende middelen in het verkeer. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Eén voertuig was niet verzekerd en werd in beslag genomen. Verder werd nog één voertuig geïmmobiliseerd wegens ernstige inbreuken op technische eisen. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing. Enerzijds inzake technische eisen, anderzijds inzake rijbewijs. 

In totaal controleerden de teams van de buurtpolitie en de inspecteurs met drugshonden 55 personen. Er werden 6 personen betrapt op het bezit van verdovende middelen. Ze kregen allen een proces-verbaal. Eén andere persoon kreeg een proces-verbaal voor verboden wapendracht. Verder werd 1 proces-verbaal opgesteld voor illegaal verblijf. Deze persoon werd bestuurlijk gearresteerd. 

 

Op zondag 4 december deed de verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde controle in het kader van de week zonder alcohol en drugs. 

Twaalf bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. Ze bliezen allen 'Safe'. Er waren daarentegen twee chauffeurs die positief testten voor drugs in het verkeer. De ene chauffeur kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd 15 dagen ingetrokken. De andere chauffeur kreeg ook een proces-verbaal maar bleek te rijden zonder rijbewijs. 

Verder werden nog volgende inbreuken vastgesteld: 

  • 2 processen-verbaal op de alternatieve maatregelen op de voorlopige hechtenis
  • 2 processen-verbaal van waarschuwing voor verlichting. 

Labels