Resultaten verkeersveilige nacht: afsluiten van de week zonder alcohol en drugs

Op vrijdag 9 december hielden 7 medewerkers, 2 aspirant-inspecteurs en een administratief medewerkster van de verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde verkeersveilige nacht ter afsluiting van de week zonder alcohol en drugs. 

Ze controleerden tussen 19u00 en 03u00 op 2 verschillende locaties. 

Resultaten verkeersveilige nacht

Ondanks het koude weer reden weer heel wat bestuurders te snel en onder invloed. In totaal werden 110 samplingtests afgenomen en 62 ademtests.

Ze hielden halt op 2 verschillende locaties

  • Lierde, N42 t.h.v. kmp 21.8 aan het kruispunt met Doornkouter 
  • Geraardsbergen, N495 t.h.v. kmp 2.8

Op de eerste halte, langs de N42, werden 82 snelheidsmetingen gedaan waarvan 8 overtredingen werden vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid was 128 km/u waar 90km/u is toegelaten! Aangezien deze chauffeur nog maar een beginnend bestuurder was kreeg hij een proces-verbaal en mag hij zich gaan verantwoorden tegenover de politierechtbank. 

Eén bestuurder werd betrapt onder invloed van alcohol. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken

Verder werden volgende overtredingen vastgesteld: 

  • 1 onmiddellijke inning voor het overschrijden van een witte doorlopende streep
  • 1 onmiddellijke inning geen verlichting op de fiets 
  • 1 proces-verbaal van waarschuwing inzake rijbewijs
  • 2 processen-verbaal geen geldige keuring + navolgende processen-verbaal van waarschuwing
  • 1 proces verbaal technische keuring en niet beschikken over geldig verzekeringsbewijs + navolgend proces-verbaal van waarschuwing

Op de tweede halte werden 548 snelheidsmetingen gedaan waarvan 15 overtredingen werden vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid hier was 111 km/u waar 70 km/u is toegelaten! Ook hier werd één bestuurder betrapt onder invloed van alcohol. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Twee andere chauffeurs kregen een onmiddellijke inning omdat ze 'Alarm' bliezen en hun rijbewijs werd ingehouden voor 3 uur. Verder werd nogmaals een beginnende bestuurder betrapt op overdreven snelheid. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Verder werden volgende overtredingen vastgesteld:

  • 1 proces-verbaal inzake keuring + navolgend proces-verbaal van waarschuwing
  • 1 onmiddellijke inning voor het gebruik van gsm zonder dat deze in een houder zit 
  • 1 onmiddellijke inning voor het niet dragen van een veiligheidsgordel

 

Labels