Resultaten 'pinkster'acties: te veel gsm-gebruik en drugs in verkeer!

Het voorbije pinksterweekend zat onze verkeersdienst niet stil. Zowel op zaterdag 27 als dinsdag 30 mei werd er gecontroleerd op ons grondgebied. Controles blijven nodig, dat is zeker! Heel wat bestuurders testten positief op drugs of werden al gsm'end betrapt achter het stuur... 

Resultaten pinksteracties

Resultaten actie 27 mei 

Zaterdag 27 mei was de controle gericht op 'overlast in het verkeer' en werd er patrouille gereden op het grondgebied.

In totaal werden 12 ademtesten en 3 drugstesten afgenomen. 2 bestuurders bliezen positief en kregen een proces-verbaal. Het rijbewijs van de eerste bestuurder werd ingehouden voor 6 uur. De 2de bestuurder reed niet alleen onder invloed van alcohol... Hij gebruikte ook de smartphone al rijdend én had geen kinderbeveiliging voor de minderjarige passagier die in zijn wagen zat. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

1 bestuurder testte positief op drugs in het verkeer. Ook dit rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen.

Overige resultaten:   

  • 1 proces-verbaal inzake 'tuning'
  • 1 proces-verbaal 'sturen zonder houder rijbewijs'
  • 1 proces-verbaal inzake keuringsbewijs
  • 1 onmiddellijke inning voor het niet kunnen voorleggen van de identiteitskaart

Resultaten actie 30 mei 

Dinsdag 30 mei werd een controle gevoerd met betrekking tot 'zwaar vervoer', en dit van 6 uur tot 10 uur.

12 bestuurders werden onderworpen aan een alcoholtest, iedereen blies 'safe'. Helaas was dit niet het geval voor de speekseltesten. 3 bestuurders testten immers positief op 'drugs in het verkeer'. Het rijbewijs van 2 bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. De 3de bestuurder was geen drager van een rijbewijs. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd voor de duur van het tijdelijk stuurverbod.  

Ondanks de vele sensibiliseringscampagnes blijft het gebruik van de gsm achter het stuur een probleem. 2 chauffeurs werden hierop betrapt. Ze kregen beiden een proces-verbaal. Eén van deze bestuurders was niet aan zijn proefstuk toe, hij had reeds 2 eerdere veroordelingen inzake gsm-gebruik achter het stuur. Zijn rijbewijs werd daarom ingetrokken voor de duur van 15 dagen. 

Overige resultaten:   

  • 1 onmiddellijke inning voor het niet-dragen van de gordel
  • 1 proces-verbaal inzake niet-verzekering (Slovaaks voertuig: geïmmobiliseerd)

Labels