Ook (groot)ouders moeten opgevoed worden!

Vandaag (17/09) werd nogmaals bewezen dat verkeerstoezicht én controle nodig is én... loont!



Een 'school'voorbeeld...

Begin september werd vrij snel duidelijk dat er een verkeersprobleem was aan basisschool 'Duizendpoot' van het Sint-Catharinacollege (Kloosterstraat, Overboelare). Ondanks verwoede pogingen tot gedragsverandering door de school zelf, bleven ouders halsstarrig parkeren op het voetpad. Dit zorgde dagelijks voor veel frustratie én vooral gevaarlijke situaties!

Heropvoeding van de (groot)ouders was meer dan nodig! De hoofden werden bij elkaar gestoken en er werd overgegaan tot actie...

Affiche Duizendpoot

Stapsgewijze aanpak...

  • Overtreders werden individueel aangesproken door onze inspecteurs!
  • Ouders die stonden te wachten aan de schoolpoort, werden in groep op de speelplaats samengeroepen door onze inspecteurs. Kort maar krachtig werd hen uitgelegd dat parkeren op het voetpad gevaarlijk is én duidelijk gemaakt dat dit in de toekomst streng zou geverbaliseerd worden
  • Er werden affiches gemaakt én uitgehangen waarbij - aan de hand van foto's - goed én slecht gedrag aan de schoolpoort werd getoond. De bijpassende slogans waren duidelijk:
    • Voetpad vrij = Duizendpoot blij!
    • Fout parkeren = Boete (116€) riskeren!
  • Dagelijks werd (voor en na school) zowel door het buurtpolitieteam als de verkeersdienst gepatrouilleerd



De proef op de som...

Deze morgen (17/09) werd bij de start van de school met een anoniem politievoertuig controle gehouden en wat blijkt? Iedereen hield zich mooi aan de verkeersregels en parkeerde zich reglementair! Geen enkel voertuig op het voetpad!

10 op 10 voor alle (groot)ouders!! Ook de komende dagen/weken/maanden zullen wij blijven controleren aan de poorten van de scholen op ons grondgebied! Samen met alle leerlingen, leraars/juffen, (groot)ouders, stad/gemeente en de dorpsraden blijven we samenwerken aan een veiligere schoolomgeving! Dat verdienen onze kinderen!

Labels