Hou jij ook van een propere stad? Zoek dan de 18 fouten op de foto's!

Vandaag (03/03) hielden onze toezichtsploegen gericht controle op sluikstorten en sluikstortgevoelige plaatsen. Helaas was de actie een succes: maar liefst 18 (!) sluikstorten werden vastgesteld (zie foto's).

Zwerfvuil is één van de meest storende factoren in het straatbeeld. Dagelijks leveren stad/gemeentediensten - in samenwerking met onze politiediensten - inspanningen om ervoor te zorgen dat onze straten en parken er netjes bij liggen. Jammer genoeg doen sluikstorters deze inspanningen teniet! 

Sluikstort

Mensen die sluikstorten hebben blijkbaar geen idee welke schade zij toebrengen aan de natuur, hoe gevaarlijk dit is voor mens en dier én welke maatschappelijke kost ze teweegbrengen. Diegenen die zich schuldig maken aan sluikstorten kunnen een GAS boete krijgen die kan oplopen tot 350 euro.

Graag doen wij een oproep om iedere vorm van sluikstorten te melden bij de milieudienst van de stad Geraardsbergen of de gemeente Lierde (via het meldingsformulier) of bij onze politiediensten.

Ter info: gegevens over de mogelijke veroorzaker zijn steeds welkom. Sluikstorters zoeken voornamelijk afgelegen plaatsen om hun afval te dumpen, hetgeen het speurwerk naar hun identiteit dikwijls sterk bemoeilijkt.

Als iedereen een inspanning levert, kunnen we onze leefomgeving samen proper houden 💚

Labels