Een (goed zichtbaar) huisnummer kan levens redden! Lees onze flyer!

Een leesbaar en goed zichtbaar huisnummer is belangrijk voor hulpverleners, politie- en brandweermensen. Zo verliezen de hulpdiensten immers geen kostbare tijd om het juiste huis of appartement te vinden. Als iemand een medisch probleem heeft, telt iedere seconde om de bewuste woning te vinden.

Wist je dat een huisnummer verplicht is?

Iedere eigenaar/gebruiker of huurder van een woning/gebouw is wettelijk verplicht een huisnummer aan te brengen, dat goed leesbaar is vanaf de straat. Doe je dit net, dan is dit strafbaar en kan je een GAS-boete krijgen.

Alle info in één flyer

Wij maakten een handige flyer met alle informatie inzake huisnummers (voor Lierde en Geraardsbergen). Bij elke woonstcontrole of adreswijziging zullen onze buurtinspecteurs automatisch een flyer overhandigen.

Flyers huisnummer

De politie van Geraardsbergen/Lierde beseft maar al te goed het belang van een goed zichtbaar huisnummer. Daarom blijven onze buurtpolitieteams in samenwerking met de gemeenschapswachten hierop werken. Zij gaan regelmatig op pad om te controleren of alle huizen in de regio goed leesbare huisnummers hebben én of deze duidelijk uithangen.

Samen voor meer veiligheid!

Ben jij zelf in orde maar heb je familie, vrienden, kennissen, ... wiens huisnummer onvoldoende zichtbaar is of die misschien geen huisnummerplaatje aan hun woning hebben? Spreek hen hierop aan! Zo zorgen we samen voor meer veiligheid! Een leesbaar en goed zichtbaar huisnummer kan immers levens redden. 

Labels