De 'Bedankt-knipoog' al gespot? Volg de slogan op, zo wordt fietsveiligheid TOP! šŸ”

Voor het eerst slaan de VSV en 189 Vlaamse gemeenten/steden de handen in elkaar voor een gezamenlijke fietsveiligheidscampagne. Ze roepen fietsers en autobestuurders op om extra aandacht te hebben voor elkaar. Zo kunnen fietsers en autobestuurders de fietsveiligheid mee verhogen.

Meer dan 5.000 campagneborden staan verspreid over de deelnemende gemeenten/steden die de locaties nauwkeurig uitkozen. Ze vragen aandacht in zes specifieke situaties die gevaarlijk kunnen zijn voor fietsers. En dat met een vriendelijke en positieve ā€˜bedankt-knipoogā€™.

Ook Geraardsbergen en Lierde doen mee! Sinds kort kan je de campagneborden langs heel wat wegen zien! Als politiezone dragen wij uiteraard graag ons steentje bij! Daarom kozen wij 'fietsveiligheid' als thema voor de maand april!

Bedankt knipoog

Fietsers zijn jammer genoeg de grootste groep verkeersslachtoffers (doden en zwaargewonden). Voor alle andere weggebruikers slagen we erin om het verkeer jaar na jaar veiliger te maken, maar voor de fietsers lukt ons dat minder goed. De hoogste tijd dus om zowel fietsers als autobestuurders attent te maken op de gevaren voor de fietser. De voornaamste oorzaken van fietsongevallen vormden de basis voor een bevraging bij 900 fietsers en autobestuurders, die VSV uitvoerde.

De resultaten waren opmerkelijk en werden meteen ook de invalshoek voor deze fietsveiligheidscampagne. Grote verschillen tussen wat fietsers en autobestuurders als gevaarlijk ervaren, vallen op! Daarom wil VSV aanzetten om meer rekening met elkaar te houden.

Hoe?

Onderstaande zes situaties vormen de rode draad van de fietsveiligheidscampagne. Via borden in het straatbeeld vragen we elkaar een kleine inspanning te leveren om zo de fietsveiligheid te verhogen.

Een minimaal engagement van iedereen, kan leiden tot een groot resultaat voor de fietsveiligheid. En met een positieve 'Bedankt-knipoog' kan je zoveel meer bereiken!

6 situaties

Van elke situatie maakte VSV ook een filmpje. Je kan deze filmpjes HIER bekijken!

In het onderstaand filmpje legt 'KIJK UIT' het ook nog eens op een makkelijke manier uit! 

Labels