Veilig op weg naar school

De eerste schooldag is een spannende tijd voor kinderen en ouders. Terwijl de kleintjes hun nieuwe schoolspullen inpakken en zich klaarmaken voor een nieuw schooljaar, willen wij als politie graag enkele belangrijke tips delen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig op weg gaat. Verkeersveiligheid is van het grootste belang, vooral tijdens de drukke ochtenden en middagen wanneer kinderen van en naar school reizen.

 

Controleer de route: als uw kind voor het eerst zelfstandig naar school gaat, loop of fiets dan samen de route af. Bespreek de mogelijke gevaren, zoals drukke kruispunten of oversteekplaatsen.

Gebruik van een helm: als uw kind fietst, zorg er dan voor dat ze altijd een goed passende fietshelm dragen. Onze collega's van Kijk Uit bij de federale politie geven in dit filmpje enkele tips voor veilige fietsritjes op kindermaat.

Als u uw kind met de auto naar school brengt, parkeer dan op een veilige afstand van de school en gebruik de aangegeven parkeervakken. Laat uw kind altijd aan de stoepkant uitstappen.

Let op de verkeersborden: houd rekening met de snelheidslimieten rondom scholen en volg de aanwijzingen van onze collega's of gemachtigde opzichters op. Deze zones zijn er om de veiligheid van alle kinderen te waarborgen.

Bespreek regelmatig het belang van oplettendheid in het verkeer. Smartphones en muziek kunnen afleiden en gevaarlijke situaties veroorzaken. 

Met deze eenvoudige maatregelen helpen we samen om de eerste schooldag en het hele schooljaar veilig te houden. Heeft u vragen of zorgen over de verkeersveiligheid in uw buurt? Neem dan gerust contact op met onze verkeersdienst .

Labels