De voorjaarsklassiekers staan voor de deur!

Het wielerseizoen voor de profrenners wordt traditioneel geopend met de koersen Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Om deze wielerwedstrijden veilig te laten verlopen, gelet op het coronavirus, vaardigde de provinciegouverneur Oost-Vlaanderen, mevr. Van Cauter, een aantal veiligheidsmaatregelen uit die gelden voor alle wielerwedstrijden op het grondgebied Oost-Vlaanderen en dit tot 5 april 2021.

Wielrennerspeleton

Verkeersmaatregelen 

Beide koersen passeren over het grondgebied van de Politiezone Vlaamse Ardennen waardoor er in bepaalde straten een parkeerverbod of éénrichtingsverkeer geldt. Je kan per wielerwedstrijd nagaan of er in jouw straat bepaalde verkeersmaatregelen gelden.

Omloop Het Nieuwsblad

Omloop Het Nieuwsblad voor dames en heren | Lokale Politie Vlaamse Ardennen

Kuurne-Brussel-Kuurne

Wielerwedstrijd Kuurne - Brussel - Kuurne | Lokale Politie Vlaamse Ardennen

Veiligheidsmaatregelen Wielerwedstrijden

Door de provinciegouverneur werden volgende veiligheidsmaatregelen genomen m.b.t. de wielerwedstrijden. Onze politiezone zal controle uitoefenen op de naleving van de maatregelen.

  1. Onverminderd de bepalingen van het Ministerieel Besluit van 28 oktober 2020 en latere wijzigingen, is het tijdens wielerwedstrijden in Oost-Vlaanderen verboden randevenementen of bijkomende commerciële activiteiten te organiseren.
  2. Onverminderd de bepalingen van het Ministerieel Besluit van 28 oktober 2020 en latere wijzigingen, is publiek tijdens deze wedstrijden niet toegelaten aan de start, aankomst, hellingen en kasseistroken zoals die voorkomen op de officiële reiswijzer van de wedstrijd.
  3. Het dragen van een mondmasker is verplicht langs het parcours van de wielerwedstrijden, vanaf één uur voor tot één uur na de verwachte doortocht (snelste schema) van de wedstrijden.
  4. Tijdens wedstrijden die live worden uitgezonden op televisie, is het verboden om een drone te laten stijgen, landen of vliegen in een perimeter van 500 meter langs weerszijden van de parcours.

Labels