Allemaal verschillend, allemaal 100% (fl)ik

Donderdag 21 maart is het Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie en ook binnen het Gentse politiekorps willen we hier uitdrukkelijk de nodige aandacht aan geven. Als lid van de politie, of je nu in een uniform- of burgerfunctie wordt tewerkgesteld, ben je voor alles een burger die ten dienste staat van de maatschappij waarin iedereen verschillend is.

10%% FLIK_Groep_2

Een van de hoofdtaken van de politie is het beschermen en helpen van alle burgers, dus ook het optreden tegen racisme en discriminatie en zelf het voorbeeld geven. Daarbij hoort het bewustzijn dat impliciete vooroordelen menselijk zijn en dat deze aanwezig zijn bij elk van ons, maar dat dit ons handelen niet mag beïnvloeden.

Het diversiteitsteam van de Gentse politie sloeg daarom de handen in elkaar. Zij bezorgden elke dienst een zakje vol traditionele lekkernijen van verschillende culturen en een bijhorende  postkaart, met daarop politieagenten van verschillende de afkomst, afgebeeld in uniform. Met dit initiatief willen we collega’s letterlijk laten proeven van verschillende culturen, maar tevens wijzen op het feit dat we binnen politie allemaal divers zijn door taal, fysieke kenmerken, geslacht, cultuur, seksuele geaardheid, religie,…  en tegelijk allemaal ten dienste staan van één en dezelfde diverse samenleving.

100 % verschillend, toch allemaal 100% (fl)ik!

Meer info over ons diversiteitsbeleid? Klik hier

 

Labels