Gentse Feesten 2017

Nog enkele dagen en het is weer zo ver: de start van de enige, echte Gentse Feesten! Van vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 zal onze mooie Gentse binnenstad opnieuw overspoeld worden door duizenden toeristen en feestgangers. Net zoals de voorbije jaren brengt dit uniek volksevenement veel werk voor ons politiekorps met zich mee.

Sociale media

In 2016 heeft de Gentse politie tien dagen lang voor het eerst actief gecommuniceerd via Twitter. Dit jaar doen we dit opnieuw en doen we nog iets extra: we gaan niet alleen actief communiceren via Twitter, ook Facebook wordt mee opgenomen in het verhaal.

Concreet betekent dit dat gedurende de tien dagen durende Gentse Feesten er elke dag - van 16.00 uur tot 24.00 uur - berichtjes zullen uitgestuurd en beantwoord worden. Op werkdagen zullen ook tweets en Facebook-posts worden uitgestuurd tijdens de kantooruren - van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Volg je ons nog niet? Doe dit dan vandaag nog en blijf op deze manier op de hoogte van al het nieuws!

Preventietips

'Vind-je-kindje'-armbandjes

10.000 gratis 'vind-je-kindje'-armbandjes, zoveel worden er dit jaar opnieuw verspreid in Gent. Op dat (herbruikbare) bandje kan je de naam van je kind en een gsm-nummer noteren zodat wie een verloren gelopen kind aantreft onmiddellijk de ouders kan bellen. De armbandjes zijn gemaakt van vinyl, zijn in verschillende kleuren beschikbaar en hebben een herbruikbare (metalen) sluiting zodat ze meermaals kunnen worden gebruikt.

Tijdens de Gentse Feesten zijn de armbandjes te verkrijgen in de infohal op het Emile Braunplein en bij FreeTime (Kammerstraat 19). In de feestenzone zelf worden ze ook verdeeld door de gemeenschapswachten-lijnspotters en door onze collega's van het Bureau Politionele Misdrijfpreventie. Het aantal bandjes per aanvrager is beperkt tot vier stuks.

Meer uitgebreide informatie over deze armbandjes vind je hier.

Laat je niet bij de neus nemen

Drukke momenten zoals de Gentse Feesten zijn erg gegeerd bij de gauwdieven. Je ziet ze vaak niet maar ze zijn er (helaas) wel. In de bus, op de tram, in cafés, in het gedrum voor podia tijdens concerten, enz. Ze gaan vlug te werk en hun grootste succesfactor is afleiding. En je wordt natuurlijk voortdurend afgeleid op de Gentse Feesten - door dat swingende bandje op het podium, die leuke animatie-act op de hoek van de straat of die mooie ogen van een meisje of jongen op een terras. Daarom roept de Gentse politie de feestvierders op om waakzaam te zijn.

Tijdens de Gentse Feesten zullen preventieadviseurs van ons politiekorps de straat op gaan om mensen aan te spreken en te sensibiliseren. Zij delen daarbij zakdoekdoosjes in de vorm van een smartphone uit. Het tekstballonnetje op het scherm van de zogenaamde smartphone 'Laat je niet bij de neus nemen' heeft meteen een dubbele boodschap. Het is geen echte smartphone maar een doosje met zakdoekjes. Maar vooral, laat je niet bij de neus nemen door gauwdieven.

Enkele handige preventietips tegen gauwdieven vind je hier.

De Gentse Feesten, hoe geraak je er?

Dagelijks zullen gemiddeld zo'n 100.000 mensen afzakken naar onze Gentse binnenstad. Dit in combinatie met het recent ingevoerde circulatieplan kan de nodige mobiliteitsproblemen met zich meebrengen. Kies dus voor je eigen gemak en laat Koning Auto zoveel mogelijk thuis. Maar hoe geraak je dan in Gent? Klik hier en bekijk al eens op voorhand alle mogelijkheden.

Tijdens de Gentse Feesten zal ook de Politie Gent haar steentje bijdragen aan een vlotte mobiliteitsdoorstroming. Wij roepen op om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, de fiets of gewoon te voet te komen.

Tien dagen lang zal er streng gecontroleerd én opgetreden worden op verkeer parkeren: auto's die hinderlijk geparkeerd staan, op taxiplaatsen of op plaatsen voor mindervaliden, zullen getakeld worden.

Openingsuren commissariaten Politie Gent

Tijdens de hele feestenperiode zijn zowel het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12), als het Commissariaat Gent Centrum (Belfortstraat 4) 24u/24u open.





Bob, altijd nul op!

Kom je een avondje naar Gent en kies je ervoor om toch met de auto te komen, dan geven we alvast een gouden tip mee: laat je voeren door een BOB die kan weerstaan aan al die geestrijke dranken of kies voor één van de alternatieven zoals de feestbussen van De Lijn, de taxi's van Gent of blijf gewoon een nachtje overnachten in één van de hotels in de binnenstad.

Alcohol en rijden gaan niet samen en zijn nefast voor de verkeersveiligheid. Ook dit jaar zal onze Verkeersdienst extra toezien op het rijden onder invloed van alcohol door dagelijks alcoholcontroles te houden op de toegangswegen van en naar de feestenzone.

Een verwittigd feestvierder…

Lees meer…

Alle informatie over de Gentse Feesten vind je terug op de officiële website.

Heb je toch een specifieke vraag? Dan kan je die richten aan Gentinfo via het telefoonnummer 09 210 10 10 of via mail naar gentinfo@stad.gent.

Veel feestplezier maar hou het veilig én leuk!

En… draag zorg voor elkaar. Samen uit = samen thuis!

Labels