Aanpassing boetebedrag melding/toelating evenementen

In overleg met het kabinet van de burgemeester werd beslist dat de geldboetes voor het niet melden van een 'besloten' evenement of het organiseren van een evenement in open lucht zonder toelating, verhoogd worden.

Boetes

Het niet aanvragen van de vereiste toelating of het niet melden van evenementen heeft immers een grote impact op de openbare veiligheid, orde en rust.

Het boetebedrag voor het organiseren van een evenement in open lucht zonder de vereiste toelating van de burgemeester, wordt verhoogd naar het maximumbedrag van €350 voor meerderjarige overtreders (€175 voor minderjarigen).

Aangezien de gevolgen voor eventuele innames van het openbaar domein en de daarmee gepaard gaande openbare overlast minder doorwegen bij evenementen die in een besloten plaats doorgaan, wordt het niet melden van een evenement dat niet in open lucht plaatsvindt, beboet met een maximale administratieve geldboete van €120 voor meerderjarige overtreders (€60 voor minderjarige overtreders).

Goedkeuring gemeenteraad 20 februari 2017

Bovenstaande wijzigingen werden opgenomen in het hernieuwde politiereglement op de openbare rust en de veiligheid en werd goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 februari 2017.

Het vernieuwde politiereglement vind je hier.

Occasionele drankvergunning afgeschaft

Tot voor kort had je voor het schenken van gegiste en/of sterke dranken op 'occasionele drankgelegenheden' een verplichte drankvergunning nodig. Sinds 1 maart 2017 heb je die occasionele drankvergunning niet meer nodig. Dat bespaart de organisator heel wat administratieve rompslomp. De vereenvoudiging geldt 'voor elke drankgelegenheid die ten hoogste tienmaal per jaar en telkens voor niet langer dan vijftien opeenvolgende dagen wordt gehouden door een kring, een maatschappij of een particuliere vereniging'.

Meer informatie over de afschaffing van de occasionele drankvergunning vind je hier.

Labels