Feestelijke heropening Commissariaat Ledeberg

Op vrijdag 15 april 2016 heropent het gerenoveerde dienstencentrum in Ledeberg. Een grondige restauratie en verbouwing door architectenteam De Vylder Vinck Taillieu loodsten het dienstencentrum de 21ste eeuw binnen. Ons Commissariaat Ledeberg neemt er, naast een aantal andere stadsdiensten, opnieuw haar intrek. Tijdens de feestelijke opening kunnen aanwezigen vanaf 18 uur een eerste blik werpen op het prachtig gerestaureerde gebouw en zijn nieuwe troeven.

Uw wijkpolitie altijd nabij

Naast de Dienst Burgerzaken, krijgt ook het Commissariaat Ledeberg een nieuwe stek op het vertrouwde adres. De vroeger ongebruikte zolderverdieping is volledig omgebouwd tot een volwaardige ruimte met veel licht en een weids uitzicht op het Ledebergplein. Deze ruimte is niet toegankelijk voor inwoners. Zij kunnen met al hun vragen terecht bij de onthaalbalie op de benedenverdieping. 'Met de heropening van het dienstencentrum zetten we duidelijk in op meer en actievere dienstverlening', aldus burgemeester Termont. 'De zeven buurtinspecteurs, de vroegere wijkagenten, dragen daar zeker ook aan bij. Ze verlenen bijstand, pakken overlast aan, overleggen met buurtcomités en doen allerlei buurtgerichte activiteiten.'

Dat de Gentse politie ook in Ledeberg steeds nabij wil zijn, blijkt uit de nieuwe openingsuren van het commissariaat. Vanaf maandag 18 april is de onthaalbalie open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8 tot 13 uur - op woensdag ook van 14 tot 16.30 uur. Ook op zondagvoormiddag, tijdens de markt, is het commissariaat open van 8 tot 13 uur. Zo kan een bewoner die bij de politie moet zijn, dat combineren met een bezoekje aan de wekelijkse zondagsmarkt.

Meer informatie over de feestelijke opening van het dienstencentrum vind je hier.

Labels