Valse mails Politie Gent

Er worden valse e-mails verspreid in naam van de Politie Gent waarin gevraagd wordt om bepaalde kosten te betalen. Gelieve hier niet op in te gaan en klik zeker niet op de link om betalingen uit te voeren of andere pagina's te bezoeken.

Geen enkele politiedienst (lokaal of federaal) zal een burger via e-mail contacteren voor het betalen van een boete, gerechtskosten, enz. Je verwijdert een dergelijk bericht best van je pc.

Meer informatie over phishing en vishing vind je hier.

Voorbeeld valse mail

Geachte,

Dit is uw laatste waarschuwing!

De advocaten van Google hebben ons verzocht vergaande rechtsmaatregelen te nemen tegen u en dat kosten geen rol spelen gezien ze alle kosten op u zullen verhalen.

Wanneer u niet betaald leggen we morgen om 14:30 beslag op uw bankrekening en plannen we een afspraak voor beslag op uw roerende goederen.

De kosten van uw dossier bedragen €1253,71 inclusief alle kosten tot nu toe, dit bedrag zullen we vorderen wanneer u niet voor VANDAAG 19:00 betaald.

Wanneer u wilt betalen en geen beslag wilt op uw inboedel kunt u direct betalen door een PaySafe Card met een waarde van €100,- aan te schaffen bij www.sneltegoed.nl.

U besteld een PaySafe Card en rekent deze af met Bankcontact, vervolgens zult u een 16 cijferige betaalcode ontvangen welke u aan ons dient door te geven op onze betaal website, vergeet niet uw code door te geven, anders kunnen we uw betaling helaas niet verwerken!

Klik hier om naar onze betaal website te gaan

Hoogachtend,

Mr. K.I. Perenboom

Gerechtsdeurwaarder

Juridische medewerker

Labels