Samen veilig feesten

Het jaar 2015 loopt op zijn einde. Iedereen is klaar om het nieuwe jaar al feestend in te zetten, sommigen al wat uitbundiger dan anderen. Om ons te helpen ervoor te zorgen dat iedereen de jaarovergang op een aangename en veilige manier kan vieren, vragen we om op een aantal dingen te letten.

1. Laat je foute kerstcadeaus thuis

Laat geen tassen, reiskoffers of rugzakken rondslingeren. In deze tijden van dreiging nemen we dergelijke dingen heel ernstig. Het is voor niemand leuk als er ten onrechte een locatie moet worden afgesloten omdat iemand per ongeluk een rugzak met foute kerstcadeaus vergeten is.

2. Iets verdachts gezien?

Wanneer je iets verdachts merkt, meld dit zo snel mogelijk aan de politie zodat wij tot controle kunnen overgaan.

3. Werk mee tijdens controles

In het kader van de terreurdreiging gaat de politie meer en ook sneller over tot controles van personen. Deze controles zijn nodig om ieders veiligheid te garanderen. Wanneer een politieagent jou controleert, werk dan mee. De controle zal zo veel vlotter verlopen en dan kan je snel verder vieren.

4. Ook dieven willen nieuwsjaarsgeld

Neem geen onnodige dingen mee wanneer je al feestend de stad in trekt. Tussen al het volk is het gemakkelijk om je bezittingen kwijt te raken. Ook dieven maken graag gebruik van de drukte om je portefeuille, handtas of gsm te stelen. Let dus steeds goed op je gerief en laat niets onbeheerd achter.

5. Minder boem boem dit jaar

Hou je aan de aangepaste regels rond vuurwerk. Voetzoekers zijn verboden. Je mag wel regulier feestvuurwerk afsteken, maar dan enkel tussen middernacht en 1 uur 's ochtends. Wensballonnen zijn, net als vorige jaren, ook verboden.

6. Waar is BOB?

Na het feesten willen we graag dat iedereen veilig thuis geraakt. Spreek dus al op voorhand af met vrienden of familie wie BOB zal zijn. Toch geen BOB gevonden? Maak dan gebruik van de gratis feestbussen van De Lijn of van een taxi. En vergeet niet dat je ook je rijbewijs kan verliezen door dronken met de fiets te rijden. Je brengt immers nog steeds je eigen veiligheid in gevaar.

Samen zorgen we voor een veilige start van 2016!

Labels