Eerste fietsactie was een succes!

Op woensdag 27 oktober 2021 organiseerde de Gentse Wijkpolitie, in samenwerking met De Fietsambassade, de eerste van een reeks fietsacties. Tijdens deze actie onder de stadshal konden fietsers hun stalen ros gratis en voor niets laten registreren. Wie daar tijd en zin voor had kon zijn / haar fiets ook snel eens preventief laten controleren.

Stijn met student op fietsactie Gent Centrum

 

Onder een stralende zon lieten 136 fietsers hun tweewieler markeren. Dat zijn 136 fietsen die nu een pak minder risico lopen om gestolen te worden. Fietsdieven hebben het namelijk niet zo begrepen op geregistreerde fietsen want ze kunnen die minder makkelijk doorverkopen.

Heel wat fietsers wilden ook wel eens weten of hun fiets technisch volledig in orde was. De meeste fietsen waren relatief nieuw en die waren dan ook tip top in orde. 54 fietsen vertoonden echter één of meerdere gebreken. Het ging dan over de staat van de banden, de fietsverlichting of de reflectoren. Opvallend: de meeste fietsen met gebreken waren oudere fietsen, vooral van studenten.

Heb je de fietsactie onder de stadshal gemist? Geen nood, de komende weken voorzien we, samen met De Fietsambassade nog een aantal acties. De data en locaties vind je hier. We zien jou graag daar!

Labels