Controle boorddocumenten 08-04-2021: 7 voertuigen getakeld

Gisteren controleerde de Gentse politie in de Aziëstraat en Dok Noord op boorddocumenten. Daaronder vallen het rijbewijs, de identiteitskaart, de verplichte verzekering (‘groene kaart’), het inschrijvingsbewijs, het gelijkvormigheidsattest en het keuringsbewijs.

De politie onderwierp 105 wagens en hun bestuurders aan een grondige controle. Ze stelde daarbij bij 16 bestuurders inbreuken op boorddocumenten vast. In zeven gevallen werd het voertuig getakeld, doorgaans omdat de bestuurder niet in orde was met de autoverzekering, al dan niet in combinatie met andere overtredingen. In twee gevallen betrof het rijbewijstoerisme. Onder rijbewijstoerisme verstaan we de praktijk om een rijbewijs te behalen in een ander land dan waar de bestuurder gedomicilieerd is (doorgaans omdat de voorwaarden daar anders zijn).

Er werden ook zes bromfietsen gecontroleerd, daarbij werden twee opgedreven bromfietsen uit het verkeer gehaald.

In de Ham, waar de politie een anonieme flitswagen opstelde, werd eveneens een voertuig getakeld omdat de chauffeur geflitst werd aan 82 km/h in de zone 30. Aangezien de bestuurder zich ook nog schuldig maakte aan rijbewijstoerisme, werd zijn rijbewijs in beslag genomen en het voertuig getakeld.

De getakelde voertuigen worden pas vrijgegeven wanneer de overtreders zich in regel stellen met de voorwaarden die door het parket bepaald worden.

Labels