Slechte start van het nieuwe jaar voor 72 bestuurders

De Gentse politie zette het nieuwe jaar in met een verkeerscontrole op de grote killers in het verkeer: alcohol, drugs en snelheid. Sommige bestuurders kregen daarbij naast nieuwjaarswensen ook een boete… In totaal werden 9 rijbewijzen ingetrokken.

Alcohol en drugs: 17 bestuurders onder invloed – 8 rijbewijzen ingetrokken

De politie stelde op 1 januari 2020 controleposten op in de Nieuwevaart en de Krijgslaan. Tussen 14u00 en 22u00 werden daar 1.067 bestuurders gecontroleerd op alcohol en drugs. 17 bestuurders reden onder invloed van alcohol, één van hen testte daarbij ook nog positief op drugs. Ook zes andere chauffeurs testten positief op drugs. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Twee chauffeurs die een te hoge alcoholconcentratie hadden (1,54 en 1,82 promille) moeten eveneens hun rijbewijs voor 15 dagen missen. 

Snelheid: 17-jarige bestuurder vlamt aan 96 km/h door bebouwde kom

1.264 voertuigen passeerden de snelheidscamera’s in de Nieuwevaart en de Krijgslaan. Op beide locaties geldt een snelheidsbeperking van 50 km/h. 55 wagens reden te snel. Twee bestuurders die respectievelijk aan 90 km/h en 96 km/h voorbij raasden in de Nieuwevaart werden onderschept door een motorrijder van de politie. Het rijbewijs van de eerste bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken, bij de tweede bestuurder was dit niet mogelijk… omdat die nog maar 17 jaar oud was en nog geen rijbewijs had…

Het heeft geen zin van bestuurder te wisselen als die ook onder invloed rijdt…

De hoofdvogel werd afgeschoten door twee overtreders. Zij reden samen in een wagen en wisselden voor het oog van de politie van bestuurder en reden verder. Ze werden daarop allebei aan een controle onderworpen. De initiële bestuurder legde een positieve ademtest af, de bestuurder die het stuur had overgenomen testte positief op drugs.

 

Labels