Resultaten fietscontroleactie 05-10-2017: 95% in orde

Gisteren organiseerde de Gentse politie de eerste grote fietscontroleactie van het najaar. Deze actie is ondertussen een jaarlijkse traditie. Ze vond voor het eerst plaats op het Sint-Pietersplein, in het hartje van de studentenbuurt. De controle focust op fietsverlichting omdat een goede zichtbaarheid in de donkere maanden van levensbelang is. De actie kreeg ondersteuning van fietshersteldienst Pervélo (die kleine herstellingen uitvoerde en fietslichtjes verkocht), XIU, de Fietsambassade, de Fietsersbond en Stad Gent.

Er passeerden gisterenavond 4.074 fietsers, daarvan waren er 193 (4,7%) niet in orde. Zij konden desgewenst meteen hun fiets laten herstellen of de nodige lichtjes aanschaffen. De fietsgraveerdienst van Stad Gent was ook aanwezig, 70 fietsers maakten van de gelegenheid gebruik om hun stalen ros te laten graveren, een extra bescherming tegen fietsdiefstal.

Wie tijdens de actie van gisterenavond niet in orde was, kreeg nog geen boete. Vanaf vandaag zal er regelmatig gecontroleerd worden op fietsverlichting, wie dan tegen de lamp loopt, krijgt wel een boete (€ 58).

Labels