Start fietscontroleacties op 5 oktober 2017 - grote sensibiliserende actie op Sint-Pietersplein

De fiets is een populair vervoersmiddel in Gent. Om het veilig te houden is het wel belangrijk dat je fiets technisch in orde is. Nu de herfst in het land is, wordt het vroeger donker. De Politie Gent wil de fietsers attent maken op het belang van zichtbaarheid in het verkeer.

Op donderdag 5 oktober 2017, van 18 tot 22 uur, zal de Gentse politie het startschot geven met een grote sensibiliserende actie rond fietsverlichting. Deze actie is ondertussen een jaarlijkse traditie. Voor het eerst zal de controle plaatsvinden op het Sint-Pietersplein, in het hartje van de studentenstad. Een groot deel van de fietsers in Gent zijn immers student. Tijdens deze actie worden nog geen boetes uitgeschreven. Nadien zal er echter op verschillende locaties en data gecontroleerd worden op fietsverlichting en zullen fietsers die niet in orde zijn wel een boete (58 euro) krijgen. In november volgt dan een grootschalige controleactie op dezelfde locatie.

Deze actie krijgt ook de medewerking van de Fietsambassade en fietsherstellingsdienst Pervélo. Fietsers die niet in orde zijn, krijgen een geheugensteuntje in de vorm van een gele kaart en natuurlijk het verzoek hun fiets zo snel mogelijk in orde te brengen. Wie even tijd heeft, kan de verlichting ter plaatse laten herstellen door Pervélo. De Fietsambassade biedt ter plaatse degelijke setjes fietsverlichting (rood en wit lampje) te koop aan (€ 10).

De Gentse politie voert dit najaar campagne onder de slogan "Fiets wijzer". Daarin is niet alleen aandacht voor fietsverlichting, maar ook voor het weren van gsm-gebruik op de fiets en nuchter fietsen.

Pers

Jullie zijn uiteraard ook van harte welkom, om de fiets te laten controleren en om een kijkje te nemen. Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw zal aanwezig zijn van 18.30 uur tot 19.00 uur.

Labels