Student Kick-Off 2022

Naar goede jaarlijkse gewoonte worden de Gentse studenten op woensdag 28 september 2022 met open armen ontvangen op het Sint-Pietersplein om op de Student Kick-Off samen het nieuwe academiejaar af te trappen. De Gentse flikken zullen er ook zijn.

Student Kick-Off 2022 affiche

Elk jaar opnieuw groeit de groep studenten in Gent. Zij vormen een belangrijke doelgroep in de dagelijkse werking van ons korps. De studenten zijn zich echter niet altijd bewust van bepaalde regelgevingen (o.a. glasverbod in de Overpoort en directe omgeving – ook tijdens de Student Kick-Off) maar veiligheid, leefbaarheid en een plezant studentenleven kunnen perfect hand in hand samengaan.

Tijdens de Student Kick-Off staat Politie Gent samen met de organisator en de horeca-uitbaters in voor het veilig verloop van het event – op het Sint-Pietersplein én in de studentenbuurt. Maar ook tijdens het verdere verloop van het studentenjaar staan wij paraat voor de studenten want samen zorgen we voor de veiligheid en leefbaarheid in onze mooie Gentse stad.

Heb je ons nodig of heb je een vraag? Spreek ons gerust aan, we zijn er voor jullie.

Infostandje Gentse flikken

Tussen 12 en 18 uur kunnen de studenten terecht in de Student Village, met verschillende standjes van allerlei verenigingen, partners en onderwijsinstellingen. Ook ons korps heeft hier een infostand waar de studenten op een ludieke manier kunnen kennismaken met de Gentse politie en nuttige tips inzake (verkeers)veiligheid meepikken. De studenten zullen er opgewacht worden door studenteninspecteur Christel en nog een aantal andere Gentse flikken. Zij brengen een massa info, flyers, tips, spelletjes en gadgets mee.

Praktisch

Er zijn dicht bij het plein fietsstallingen voorzien in de Kunstlaan (middenberm), Sint-Pieters Nieuwstraat en Sint-Amandstraat. Je fiets behoorlijk wegzetten is heel belangrijk. Gebruik daarom de beschikbare fietsstallingen. Fietsen die tegen de omheiningen en dergelijke geplaatst worden zullen spijtig genoeg verwijderd worden.

Omwille van veiligheidsoverwegingen geldt er voor het volledige Sint-Pietersplein een totaal rugzakkenverbod. Rugzakken groter dan een A4-blad zullen niet worden toegelaten op het terrein. De organisatie roept op om alle rugzakken thuis of op kot te laten. Voor mensen die hun rugzak niet kwijt kunnen, zijn er aan de ingang van het event lockers voorzien.

Meer informatie vind je op www.studentkickoff.be.

Veel plezier!

Labels