Tweebruggenstraat vijfde Gentse fietsstraat

De Tweebruggenstraat is sinds begin juni 2016 de vijfde fietsstraat in Gent, naast de Visserij, Volderstraat, Trekweg en Drongenstationstraat.

De Oostwestroute is een van de acht grootstedelijke fietsroutes. Deze route werd volledig gescreend en van daaruit werden een aantal maatregelen ontwikkeld om het comfort en de veiligheid van de fietsers te verbeteren. De omvorming van de Tweebruggenstraat tot fietsstraat kadert hierin. De fietsstraat start aan de onderdoorgang met het Graaf Van Vlaanderenplein, en loopt over het kruispunt met de Lange Violettestraat, tot net voorbij de kruising met Groene Ooie. De Tweebruggenstraat krijgt dus voorrang op de Lange Violettestraat. De fietsstraat krijgt een herkenbare roodbruine coating met fietspictogrammen op de grond, en de nodige verkeersborden.

In de fietsstraten hebben fietsers voorrang op autobestuurders, niet enkel in de straat zelf, maar ook ten opzichte van het verkeer dat uit zijstraten komt. Fietsers moeten wel voorrang blijven verlenen aan overstekende voetgangers op een zebrapad en aan het tramverkeer in de Kortemeer en de Veldstraat.

Labels