Halfvastenfoor 2016

Zaterdag 27 februari 2016 gaat de 519de Halfvastenfoor van start op en rond het Gentse Sint-Pietersplein. Tot en met zondag 20 maart 2016 valt er op deze kermis opnieuw heel wat te beleven met maar liefs 102 attracties, verspreid over het Sint-Pietersplein, Kramersplein en het Sint-Amandplein.

Gedurende meer dan drie weken trekken meer dan honderd attracties - waarvan zes nieuwe - alle inwoners uit Gent en omstreken aan.

De halfvastenfoor dateert al van 1497, toen Filips De Schone, de vader van Keizer Karel, een eeuwigdurend octrooi verleende aan Gent om jaarlijks de Halfvastenkermis te organiseren. De kermis groeide uit tot een waar feest, zowel voor waaghalzen als voor grote en kleine genieters, met attracties voor jong en oud.

De Halfvastenfoor wordt officieel geopend op zaterdag 27 februari 2016 om 18 uur met een rondgang door het college onder leiding van de Belleman en een fanfare.

Buffalodag

Woensdag 2 maart 2016 is het Buffalodag. De spelers, trainer en entourage van voetbalploeg KAA Gent zullen die dag een bezoek aan de foor brengen. Deze dag gaat voortaan door het leven als de 'buffalodag' - een samenwerking van de Stad Gent met de foorkramers en vzw Voetbal in de stad.

Naast het bezoek van de spelers, kan je op deze buffalodag ook vissen naar het unieke blauw-witbedrukte Buffalo-badeendje, hét gadget dat tijdens de Halfvastenfoor zal worden uitgedeeld door de foorkramers wanneer men op een attractie gaat. Daarnaast wordt er ook korting voorzien voor bezoekers die getooid zijn in blauw/wit of op vertoon van hun KAA Gent-abonnement.

Openingsuren

De kinderattracties van de Halfvastenfoor zijn dagelijks open vanaf 16 uur (op woensdag en in het weekend vanaf 14 uur) tot 20 uur.

De andere attracties zijn open vanaf 18 uur (op woensdag en in het weekend vanaf 14 uur) tot 22.30 uur - op vrijdag en zaterdag tot 24 uur.

Mobiliteit/bereikbaarheid

In de buurt van de Halfvastenfoor en op de verschillende pleinen worden er parkeerverboden voorzien. De parking onder het Sint-Pietersplein (P10) blijft bereikbaar tijdens de kermis via de Kunstlaan/Overpoortstraat en de Kantienberg. De Gentse politie zal streng optreden tegen foutparkeerders.

De bussen van De Lijn zullen je, via een kleine omleiding, veilig naar de foor brengen. En je fiets kan je ook steeds kwijt in één van de extra fietsstallingen die voorzien zijn in de Kunstlaan.

Meer informatie over de bereikbaarheid van de kermis vind je hier.

Labels