Fietspool Don Bosco Drongen: veilig naar school

10% van de leerlingen van de basisschool Don Bosco in de Kloosterstraat in Drongen gaat met de fiets naar school, en de school wil dit aantal nog zien groeien. Een grote rem op mogelijk groei is de onveilige schoolomgeving: in de nabijheid liggen immers een industriepark (met af- en aanrijdende vrachtwagens), op- en afritten van de E40 en de Baarledorpstraat is een drukke doorgangsweg door het centrum van Baarle, vlakbij de achteringang van de school. Er is ook niet overal fietsinfrastructuur zoals fietspaden voorzien.

Op woensdag 10 mei organiseerde de school een fietspool om kinderen op een veilige manier met de fiets naar school te begeleiden, langs de drie belangrijkste aanrijroutes: de Halewijnstationstraat, de Warandestraat en de Keuzekouter.

Naast enthousiaste ouders en leerkrachten was ook de Gentse politie aanwezig om de fietspooles te begeleiden. De politie had voor de fietspoole van woensdag de routes al verkend om de gevaarlijke punten in kaart te brengen.

Eens alle kindjes (met fluo hesje voor extra zichtbaarheid en een fietshelm voor extra bescherming) op school gearriveerd waren, gaven de aanwezige politiemensen nog een woordje uitleg over veilig fietsen. Zo was er aandacht voor het belang van een goede zichtbaarheid in het verkeer, en hoe dodehoekongevallen vermijden.

Met dank aan basisschool Don Bosco Drongen Baarle voor het aanleveren van deze foto's.

Labels