De Gentse Flikken zoeken u - deel 2

Op maandag 10 oktober was het over de koppen lopen in het Algemeen Politiecentrum Gent. Meer dan 300 flikken-in-spe waren afgezakt naar de Antonius Triestlaan om een kijkje achter de schermen te nemen, informatie te krijgen over de selectieprocedure, het werk als politieman/-vrouw, enz. De aanwezigen konden ook kennis maken met enkele échte Gentse flikken en met enkele van onze trouwe politiehonden.

Programma

Op het programma stond de korte voorstelling van enkele van onze operationele diensten (Wijkdienst, Verkeersdienst, Interventiedienst). Daarnaast waren er ook 'echte' flikken aanwezig om te vertellen wat hun job concreet inhoudt en hoe het voelt om als politieman/-vrouw door het leven te gaan. Ook ons hondenteam liet zich van zijn beste kant zien en gaf ter plekke een demonstratie. De pakman heeft het geweten!

JobPol - de federale dienst die instaat voor de selectie en rekrutering - was eveneens aanwezig. Kandidaten konden bij hen terecht voor de simulatie van een aantal selectieproeven en ze kregen onmiddellijk feedback over hun resultaten. Zo wisten potentiële rekruten meteen wat hen te wachten staat en kunnen ze zich gerichter voorbereiden op de effectieve selectie.

Tot slot waren er ook vertegenwoordigers van de Oost-Vlaamse politieschool (PAULO) aanwezig. Zij gaven deskundige uitleg over wat de politieopleiding concreet omvat en waaraan de (Gentse) flikken-in-spe zich allemaal mogen verwachten.



Conclusie

Samen met onze eerste infoavond op 29 september kunnen we als Gentse politie tevreden terugblikken: meer dan 450 kandidaten kwamen een kijkje nemen en toonden interesse in ons politiekorps.

Tot binnenkort? Als echte Gentse flik?

Meer informatie vind je op de website www.degentseflikkenzoekenu.be.

Volg je ons ook al op Twitter (@GentseFlikken) en op LinkedIn?

Labels