Argus zit in een nieuw jasje

Argus, de stoere sluikstortcamera van de Gentse flikken, heeft een nieuw jasje gekregen. Zo zal hij nog meer opvallen en herkenbaar zijn. Bovendien wordt met de slogan ‘oog voor een schone buurt’ nog meer duidelijk wat Argus doet: er waakzaam op toezien dat de buurt schoon en sluikstortvrij blijft.

sluikstortcamera Argus

De sluikstortproblematiek in Gent is groot en nam tijdens de Corona-crisis bovendien nog toe. Naast de vele inspanningen rond preventie, sensibilisering en opruimen, zet de Stad Gent ook extra in op handhaving. Met de inzet van de sluikstortcamera’s wordt de pakkans sterk verhoogd.

Naast de twee sluikstortcamera’s die anoniem of onzichtbaar worden ingezet bv. in een voertuig, worden de drie Argus-camera’s steeds heel duidelijk zichtbaar opgesteld. Sinds september 2020 worden ze regelmatig verplaatst naar hotspots waar veel sluikstortmeldingen zijn. Naast het feit dat Argus robuust en groot is en je dus eigenlijk niet naast hem kan kijken, zal zijn nieuw jasje ervoor zorgen dat hij nu nog meer opvalt en herkenbaar is. Bovendien wordt met de slogan ‘oog voor een schone buurt’ nog meer duidelijk wat Argus doet: er waakzaam op toezien dat de buurt schoon en sluikstortvrij blijft. Dat alles zal nog extra bijdragen tot zijn preventief en ontradend effect.

Wist je trouwens dat de Gentse flikken steeds de nieuwe locaties van de camera’s delen via hun sociale media? Volg Argus op Twitter en Facebook via @Gentseflikken.

“De sluikstortcamera’s hebben hun nut al meer dan bewezen. Dankzij de camera’s kunnen meer sluikstorters betrapt en geïdentificeerd worden.” – Mathias De Clercq, burgemeester

Zo werden tussen 1 januari en 1 december 2021 maar liefst 182 daders geïdentificeerd dankzij de camera’s – dat zijn 69 herkenningen dankzij de Argussen en 113 dankzij de anonieme camera’s.

Wie toch hardleers is, moet op de figuurlijke blaren zitten. Sluikstorters die op heterdaad betrapt worden krijgen een GAS-boete van 120 euro en draaien op voor de opruimkosten van Ivago.

Labels