Aandacht voor werfzones tijdens Verkeersveilige Dag

De Verkeersdienst van de Gentse politie organiseerde vandaag op verschillende locaties snelheidscontroles in het kader van de Verkeersveilige Dag. De politie zette ook motorrijders in om buitenlandse overtreders meteen de boete te presenteren, en om snelheidsduivels die in aanmerking kwamen voor de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs uit het verkeer te halen. Tijdens deze acties was er bijzondere aandacht voor werfzones langs drukke verkeersassen buiten de bebouwde kom, zoals de J. F. Kennedylaan en de Industrieweg, waar met het oog op de veiligheid van de wegenwerkers de snelheid tijdelijk teruggebracht wordt van de normaal geldende 70 of 90 km/h naar 50 km/h.

snelheid

In totaal werden 4.891 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 671 (14%) in overtreding waren. Het hoogste overtredingspercentage noteerden we in de werfzone in de J.F. Kennedylaan. Ondanks het feit dat het snelheidsregime van 50 km/h duidelijk aangegeven wordt door verkeersborden, reed 21% te snel, en één bestuurder zal zijn rijbewijs twee weken moeten missen omdat hij geflitst werd aan 112 km/h.

Ook in de Industrieweg stelde de politie een anoniem flitsvoertuig op in de werfzone, 7% reed te snel. Een bestuurder die aan 98 km/h voorbij ons flitsvoertuig snelde, moest onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen. Ook een vrachtwagenchauffeur die geflitst werd aan 89 km/h komt in aanmerking voor de intrekking van het rijbewijs.

In de Oudenaardsesteenweg (bebouwde kom, 50 km/h) reed 13% te snel en noteerden we een topsnelheid van 73 km/h. In de zone 50 km/h in de Kortrijksesteenweg reed 13% te snel en maten we 90 km/h als hoogste snelheid.

Labels