Persbericht: 5 arrestaties en 3 voorleidingen bij jeugd- en onderzoeksrechter van verdachten van diefstallen

De voorbije 2 weken heeft de politiezone TARL verschillende verdachten van winkeldiefstal, diefstal van werkmateriaal, fietsdiefstal, diefstal uit voertuig en woninginbraken gearresteerd.

Haren

Op 21 mei 2024 werd een verdachte van 2 woninginbraken en een diefstal uit voertuig in de omgeving van de J.B. Callebautstraat te Affligem gearresteerd. De onderzoeksrechter plaatste de verdachte onder aanhoudingsmandaat in de gevangenis.

Op 23 mei 2024 werden twee verdachten van winkeldiefstal in Ternat gevat. De verdachte van de feiten in het Aldi-filiaal op de Assesteenweg werd ter plaatse gearresteerd. De verdachte van de feiten in de Pearl winkel op de Statiestraat werd gearresteerd ter hoogte van het Kapelleveld in Sint-Katharina-Lombeek.

Een verdachte van twee woninginbraken op de Fossebaan en de Dronkenborrestraat in Wambeek werd ook op 23 mei 2024 gearresteerd. Een bewoner merkte de vluchtwagen van de verdachte op. De politie kon op basis van deze beschrijving de verdachte arresteren tijdens hun patrouille. Na verder onderzoek bleek betrokkene ook nog in aanmerking te komen voor diefstal van werfmateriaal in de Lindenstraat in Sint-Katharina-Lombeek. De onderzoeksrechter plaatste de verdachte onder aanhoudingsmandaat in de gevangenis.

Het onderzoek naar de verdachte van twee fietsdiefstallen op de Muilenstraat in Sint-Katharina-Lombeek op 26 mei 2024 loopt nog. Zij konden niet op heterdaad worden gearresteerd.

Een verdachte van een fietsdiefstal aan het NMBS-station te Liedekerke op 26 mei 2024 kon wel worden gearresteerd. Nadat het loswrikken van een slot bij een eerste fiets mislukte, slaagde de verdachte er in een tweede fiets van zijn slot te ontdoen. De verdachte werd na patrouille in de buurt ter hoogte van de fietsbrug aan de Dender gearresteerd. De verdachte werd ook nog verhoord in 2 andere gerechtelijke dossiers en nadien voorgeleid bij de jeugdrechter.

2 verdachten van een woninginbraak op 29 mei 2024 in de Krommaartweg in Affligem worden opgespoord op basis van camerabeelden.

Labels