Evaluatieverslag 2014-2019, zonaal politieplan 2020-2025 en kaderuitbreiding

Vorige dinsdag 26 mei 2020 nam de gemeenteraad kennis van het evaluatieverslag van onze politiezone over de vorige beleidsperiode 2014-2019.

Luchtfoto Dilbeek

Daarin schetsen we een overzicht van onze inspanningen en resultaten, zowel extern als intern onze organisatie. Tijdens de komende dagen delen we dit verslag op in behapbare stukken en communiceren we hier thematisch over op onze website en facebookpagina

Ondertussen zijn we ook al volop aan de slag gegaan met de doelstellingen van onze nieuwe beleidsperiode 2020-2025. Wat onze ambities zijn, beschrijven we in ons zonaal politieplan, dat werd goedgekeurd door de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie. 

Een snel veranderende omgeving brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Daarom vroegen wij een versterking van onze operationele capaciteit aan het gemeentebestuur. De gemeenteraad keurde een uitbreiding van ons operationeel kader goed met 8 medewerkers; wij evolueren van 90 naar 98 operationele medewerkers. Dit betekent vooral meer blauw op straat: 1 hoofdinspecteur en 14 inspecteurs erbij. Het agentenkader met 6 agenten wordt uitdovend en 1 functie van commissaris verdwijnt. Het administratief en logistiek kader blijft ongewijzigd.

Labels