Twee verdachten gevat voor diefstallen uit voertuig

Tijden de nacht van 28 op 29 oktober kregen wij net voor middernacht een oproep van een inwoner van de Nachtvlinder in Dilbeek. Hij had twee mannen zien wandelen op straat terwijl ze aan de sloten van de geparkeerde wagens voelden. Het BIN Wolsem werd opgestart en onze ploeg reed patrouille in de omgeving.

Dief in de nacht

In eerste instantie kon niemand aangetroffen worden maar omstreeks 1u00 belde een inwoner van de Tuinslaper naar 101 met de mededeling dat hij twee verdachten gezien had in zijn straat en in de tuinen van de omwonenden. De verdachten begaven zich in de richting van de Smissenbosstraat. Onze ploeg kamde de omgeving uit, zowel te voet als met het interventievoertuig en kreeg bijstand van een interventieploeg van PZ Pajottenland.

In de Libelstraat konden ze een verdachte aantreffen die zich verstopte onder een geparkeerde wagen. De andere verdachte kon even verderop in de Libelstraat ingerekend worden. Beiden werden overgebracht naar het commissariaat. In de Libelstraat waren drie voertuigen bezocht, het is nog onduidelijk wat eruit gestolen werd. De verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde en de pv’s voor diefstal uit voertuig en inbreuken op de coronamaatregelen (nachtklok) werden opgesteld. Bovendien bleken de twee mannen niet over de nodige verblijfsdocumenten te beschikken en kregen ze een pv voor illegaal verblijf. Ze zullen worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

Labels