‘Wie rijdt, drinkt niet’

In een gezamenlijke inspanning hebben de politiezones van de politieassociatie NORA het afgelopen weekend grootschalige controles op rijden onder invloed uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verbeteren. De actie is een mooie aanvulling op de ZomerBOB campagne die iedereen er aan moet doen herinneren om veilig thuis te komen na een avondje uit: ‘Wie rijdt, drinkt niet’. 

PA NORA

Met deze actie geeft de politieassociatie NORA een duidelijk signaal dat rijden onder invloed niet getolereerd wordt.

Zowel in de nacht van vrijdag 9 augustus op zaterdag 10 augustus als in de nacht van 10 augustus op 11 augustus werden controledispositieven ingericht, op enkele grote invalswegen.

2000 bestuurders onderworpen aan sampling.

Om zo efficiënt mogelijk dronken bestuurders uit het verkeer te halen werden samplingtoestellen gebruikt. In totaal werden 2000 bestuurders onderworpen aan een samplingtest. Samplingtoestellen detecteren de aanwezigheid van alcohol in de omgevingslucht zonder dat men rechtstreeks in het toestel hoeft te blazen. Wanneer het toestel alcohol detecteerde, werd de bestuurder uitgenodigd om te blazen in het ademanalysetoestel. Op deze manier konden 32 bestuurders betrapt worden, waarvan 11 hun rijbewijs onmiddellijk moesten inleveren voor 15 dagen. Daarnaast werden ook nog 6 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Zij dienden ook meteen hun rijbewijs in te leveren. 

Ook andere verkeersinbreuken geverbaliseerd.

Bovenop deze resultaten werden ook nog 53 andere verkeersinbreuken vastgesteld. Zo reden er 11 personen zonder gordel of aangepast kinderzitje; 4 bestuurders hadden hun smartphone in de hand; 3 voertuigen waren niet verzekerd en maar liefst 22 bestuurders konden geen geldig keuringsbewijs voorleggen.

 

De politieassociatie NORA is een samenwerkingsverband tussen de politiezones PZ Grimbergen, PZ Kastze, PZ KLM, PZ VIMA, PZ WOKRA en PZ Zaventem.

Labels