Mondmasker dragen verplicht in schoolomgeving vanaf 16 november

mondmasker verplicht

In het kader van de huidige COVID-19-pandemie is het vanaf maandag 16 november verplicht om een mondmasker te dragen in de schoolomgevingen in Groot-Zaventem. De gemeente heeft hiervoor een tijdelijke politieverordening opgesteld.

Het dragen van een mondmaker is verplicht tussen 7 en 18 uur binnen de afgebakende zones. Deze zones worden aangeduid met een bord 'mondmasker verplicht'.

Binnen deze zones gelden enkele uitzonderingen. Zo is het niet verplicht om een mondmasker te dragen:

-        als je fietst, stept, in de auto zit, op de moto/brommer zit

-        bij het beoefenen van een sportactiviteit

-        als je jonger bent dan 12 jaar

Ook tijdens schoolvakanties geldt de mondmaskerverplichting niet.

Het dragen van een mondmasker is dus verplicht voor iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar zodra je van je fiets stapt, de auto verlaat, … binnen de afgebakende zones.

Burgemeester Ingrid Holemans verklaart: “Elke schooldag gaan er honderden kinderen naar school in Groot-Zaventem. In een korte tijdspanne is er dan ook vaak een grote toeloop van leerlingen, ouders en grootouders in de omgeving van de scholen. Een verhoogde concentratie aan personen leidt automatisch tot een verhoogd besmettingsrisico. Dit risico willen we met deze maatregel inperken.”

De burgemeester herinnert er bovendien aan dat ook buiten de schoolomgeving inwoners verplicht zijn om steeds een mondmasker bij zich te hebben, om het te gebruiken indien nodig. “Wie zich in de openbare ruimte begeeft, kan immers wel eens voor onvoorziene situaties komen te staan, waarbij men plots een mondmasker nodig heeft om zichzelf en anderen te beschermen”, verklaart burgemeester Ingrid Holemans.

Overtredingen op deze politieverordening kunnenbestraft worden volgens artikel 26 van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020, gewijzigd door het ministerieel besluit van 1 november 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken.

Meer informatie: Ingrid Holemans, burgemeester - burgemeester@zaventem.be - Gsm : 0498/88.56.87

Labels