Verkeersthema oktober 2020

Een nieuwe maand, een nieuw verkeersthema. Voor oktober kiezen we voor 'snelheid in het verkeer'. Op 7 oktober gaat overigens opnieuw een nationale flitsmarathon door.

Snelheidscontroles zijn niet bedoeld om mensen te plagen, maar wel omdat cijfers bewijzen dat snelheid een belangrijke rol speelt bij de oorzaak en de gevolgen van een verkeersongeval.

Samen met rijden onder invloed en het niet dragen van de veiligheidsgordel, is snelheid één van de voornaamste oorzaken van slachtoffers in het verkeer.

Minder snel rijden heeft een aantal voordelen. Hoe sneller je rijdt, hoe groter de schade kan zijn bij een ongeval. De remafstand is bij een lagere snelheid korter, waardoor de kans op een ongeval aanzienlijk kleiner is. Minder ongevallen betekent dan weer minder files op de weg, waardoor je (hoe onwaarschijnlijk het ook mag klinken) sneller op je bestemming geraakt. En "last but not least", je loopt minder kans op een snelheidsboete en kan het uitgespaarde geld aan leukere dingen besteden.

Kortom, we willen iedereen overtuigen dat je zonder de toegelaten snelheid te overschrijden even snel op je bestemming kan zijn met minder stress en op een veiligere manier!

Labels