Verkeersactie

De Lokale Politiezone Zaventem heeft tijdens de nacht van 24/01/2014 op 25/01/2014 drie rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor de duur van vijftien dagen en dit op bevel van het Parket van Brussel.



Het eerste rijbewijs was van een man dewelke dronken met zijn voertuig reed. Hij heeft een ademanalyse van 2,1 promille afgelegd.

De tweede man was betrokken in een verkeersongeval met stoffelijke schade waarbij hij de controle over zijn stuur verloren was en hierbij tegen een elektriciteitspaal gereden is. Hij legde een ademanalyse af van 1,66 promille.

De derde bestuurder legde een ademanalyse af met als resultaat 0,81 promille. Hij bleek ook onder invloed te zijn van verdovende middelen. Er werd de man een speekseltest opgelegd dewelke positief resulteerde.

Diezelfde nacht werd er ook nog een man gecontroleerd wiens voertuig niet ingeschreven en niet verzekerd was. Het voertuig werd getakeld en in beslag genomen. Er werd lastens de man ook een fiscaal proces-verbaal opgelegd waardoor hij ook nog een boete zal opgelegd krijgen van de Vlaamse Belastingdienst.

Labels