Patrouille verkeersploeg

Op zaterdag 13/10/2018 tussen 13u en 15u reed een verkeersploeg van onze zone patrouille op het grondgebied met een anoniem voertuig, specifiek voor controle op  gordeldracht en gebruik van de GSM (in de hand) tijdens het sturen.

Eén voertuig werd uit het verkeer gehaald omdat de bestuurder geen gebruik maakte van zijn veiligheidsgordel, dat terwijl hij aan het bellen was tijdens het sturen. Hiervoor wordt een onmiddellijke inning opgesteld van 232€.

Eén voertuig werd uit het verkeer gehaald omdat 4 kinderen op de achterbank zaten, daar waar slechts plaats was voor 3.  Eén kind was dus ook geen drager van de veiligheidsgordel. Daarvoor werd een proces-verbaal opgesteld. Het voertuig mocht tevens zijn weg in deze omstandigheden niet meer verderzetten.

Verder werd nog een voertuig uit het verkeer gehaald omdat een kind op de achterbank geen gordel droeg. Bij verdere controle was het kind tevens verplicht te zitten in een geschikt kinderbeveiligingssysteem. De bestuurder van het voertuig had een voorlopig rijbewijs van 36 maanden en schond bij deze ook zijn scholingsvoorwaarden. Er wordt een proces-verbaal voor opgesteld. Hier mocht het voertuig onder deze omstandigheden ook zijn weg niet meer verderzetten.

In totaal werden 5 voertuigen uit het verkeer gehaald, telkens met betrekking tot het niet gebruik maken van de veiligheidsgordel en gebruik van de GSM tijdens het sturen.

Labels