Persbericht 16 februari 2016

Inbraak in woning

Op maandag 15 februari stelde een bewoner van de Tieltsebaan te Scherpenheuvel-Zichem omstreeks 09u30 vast dat er ingebroken was in de woning. De woning werd langs een raam aan de achterkant betreden en doorzocht. Er werden juwelen, parfum en voedingsartikelen ontvreemd.

Inbraak chalet

Op maandag 15 februari stelde de eigenaar van een chalet in de Bremweg te Scherpenheuvel-Zichem rond 14u00 vast dat er ingebroken was. Er werd een raam ingegooid en uit de chalet werd kleding, een TV, een verwarmingselement en servies gestolen. Uit het aangrenzende tuinhuis stal(en) de dader(s) nog een kruiwagen, een grasmaaier, een hark en een schop.

Verkeersongeval met gekwetste

Op maandag 15 februari vond omstreeks 14u30 een aanrijding tussen een fietsster en een wagen plaats op de Leuvensesteenweg te Diest. De fietsster, een 35-jarige vrouw uit Diest, werd licht gekwetst. De omstandigheden van het ongeval zijn op dit moment nog onduidelijk.

Rijden onder invloed

Op maandag 15 februari werden in de loop van de dag meerdere bestuurders gecontroleerd. Twee van hen reden onder invloed:

  • Omstreeks 8u30 controleerde de interventieploeg een 21-jarige man uit Herselt ter hoogte van het Weerstandsplein te Diest. Hij legde een positieve speekseltest (drugs) af.
  • Omstreeks 21u30 werd een bestuurder uit het verkeer gehaald ter hoogte van de Nieuwe Dijkstraat te Diest. De 23-jarige man uit Lubbeek legde een positieve speekseltest (drugs) af.

De rijbewijzen van beide bestuurders werden onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels