Persbericht van 1 oktober 2024

Verkeersinbreuk

Een interventieploeg van PZ Demerdal-DSZ hield op 27 september omstreeks 16.30 uur verkeerstoezicht in de Leuvensesteenweg te Diest. Op dat ogenblik reed er een autobestuurder uit Bekkevoort met een draagbare telefoon in de hand aan hen voorbij. Het rijbewijs van de vijftiger werd voor de duur van 15 dagen ingetrokken. 

 

Verwarde fietser

Een opmerkzame voorbijganger meldde op vrijdag 27 september 2024 om 19.00 uur een gevaarlijke situatie met een fietser. Op weg van Aarschot naar Tienen zou hij geprobeerd hebben om ter hoogte van de oprit Bekkevoort de autostrade E314 richting Leuven op te fietsen. PZ Demerdal-DSZ trof de verwarde man in goede gezondheid aan. De interventieploeg kon voldoende info verzamelen om de zestiger over te brengen naar zijn woonplaats en aan de goede zorgen van een vertrouwenspersoon over te laten. 

 

Verdachte toestand

Verschillende buurtbewoners van het Zeven Zillenerf meldden op vrijdag 27 september 2024 rond middernacht de aanwezigheid van een verdacht voertuig in de nabijheid van het speelplein. De personenauto en de inzittenden uit regio Diest werden gecontroleerd door een interventieploeg van PZ Demerdal-DSZ. De bestuurder legde een positieve speekseltest af, waarop zijn rijbewijs werd ingetrokken voor een periode van 15 dagen. 

 

Agressie

Ter hoogte van Schoonaerde in Diest ontstond er op de bus omstreeks 18.00 uur op zondag 28 september 2024 een verhit gesprek tussen de busbestuurder en een passagier. De hoogoplopende discussie rond  een vervoersbewijs, ontaarde in verbale agressie. De dertiger gedroeg zich daarna verbaal en fysiek agressief ten opzichte van de interventieploeg van PZ Demerdal-DSZ. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiehuis. In afwachting van verdere juridische gevolgen, werd hij in vrijheid gesteld. Niemand raakte gewond. 

 

Verkeersongeval

Op maandag 30 september 2024 omstreeks 08.00 uur vond er een verkeersongeval plaats op het kruispunt van de Nijverheidslaan met de Schaluinstraat in Diest. Een personenauto en een speedpedelec reden in de richting van Zichem. Ter hoogte van het kruispunt reed de autobestuurder in de richting van de Schaluinstraat. In een poging om een aanrijding te vermijden kwam de bestuurder van de speedpedelec ten val tijdens het uitvoeren van een remmanoeuvre. Hij hield er lichte verwondingen aan over. Beide bestuurders legden een negatieve adem- en speekseltest af. 

 

Labels