Persbericht 1 december 2015

Poging inbraak in woning

Op maandag 30 november omstreeks 14u00 stelde een inwoner van een appartement op de Veemarkt te Diest vast dat er gepoogd werd om in te breken in twee appartementen. De dader(s) had(den) getracht het deurslot te forceren. Bij één appartement lukte dit niet, van het andere appartement werd de deur wel geforceerd en werd de woning doorzocht. Er werd op het eerste zicht niets gestolen.

Winkeldiefstal

Op maandag 30 november omstreeks 16u00 stond een persoon te bedelen aan een warenhuis gelegen langs de Hasseltsestraat te Diest. Nadat haar gevraagd werd om te vertrekken ging ze nog iets kopen in de winkel. Bij het verlaten van de winkel werd ze betrapt op het stelen van een pakje salami en ham. De dader bood geen weerstand en werd overgebracht naar het politiekantoor voor verdere afhandeling. Het betrof een 63-jarige vrouw zonder gekende verblijfplaats in België.

Verkeersongeval stoffelijke schade en onder invloed van alcoholische dranken

Op maandag 30 november omstreeks 22u30 verloor een 38-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem de controle over haar voertuig op de Weg Messelbroek te Scherpenheuvel-Zichem en kwam met haar wagen tegen een verlichtingspaal terecht. Betrokkene was onder invloed van alcoholische dranken en haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels