Persbericht 9 november 2015

Rijden onder invloed

Op zondag, 08/11/2015 om 12:00uur controleerde een interventieploeg een bestuurder langs de Omer Vanaudenhovelaan te Diest. De 50 jarige man uit Kortenaken, legde een positieve speekseltest (drugs). Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Inbraken

  • Op zondag, 08/11/2015 om 12:30 uur stelde de eigenaar van een chalet langs de Bremweg te Scherpenheuvel Zichem vast dat er ingebroken was. De dader(s) braken in via een raam aan de achterzijde van de chalet. Een deel van de inboedel werd ontvreemd. Het exacte nadeel was op dat moment nog niet duidelijk.
  • Op zondag, 08/11/2015 om 19:00 uur werden de inwoners van een woning langs de Tessenderloseweg te Diest in kennisgesteld van een inbraakalarm in hun woning. Toen de inwoners thuiskwamen stelden ze vast dat er effectief was ingebroken. De dader(s) braken aan de achterzijde van de woning langs een raam op de eerste verdieping binnen. De bovenverdieping van de woning werd volledig doorzocht. Op het eerste zicht werd enkel een portefeuille ontvreemd.

Controle op het rookverbod

Op vrijdag, 06/11/2015 werden er tussen 19u en 22u vijftien locaties op het grondgebied van Diest en Scherpenheuvel-Zichem gecontroleerd op de naleving van het rookverbod. De controle gebeurde door twee inspecteurs van de Federale Overheidsdient volksgezondheid. Zij kregen hierbij de steun van twee inspecteurs van onze politiedienst. Er werden vier processen-verbaal opgesteld ten last van vier uitbaters en zes processen-verbaal ten aanzien van rokers. Er werden ook drie waarschuwingen uitgeschreven omdat de deuren van de rookkamers open stonden en/of de rookafzuiging niet in werking was.

Labels