Persbericht 23 oktober 2015

Diefstal in chalet

Op woensdag 21 oktober omstreeks 9u00 stelde de eigenaar van een chalet langs de Hertsheuvel te Scherpenheuvel-Zichem vast dat er ingebroken was. De dader(s) had(den) de voordeur opengebroken om de chalet binnen te dringen. Het buitenverblijf werd volledig doorzocht en er werden een bos sleutels, 2 radio's, een schilderij en een generator gestolen.

Inbraak in station

Op donderdag 22 oktober omstreeks 8u00 stelde een verantwoordelijke van de NMBS vast dat er in het station in de Stationsstraat te Scherpenheuvel-Zichem een ticketautomaat werd opengebroken en dat de geldbox verdwenen was. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldiefstal

Op donderdag 22 oktober omstreeks 13u00 werd een persoon opgemerkt bij een winkeldiefstal in een winkel gelegen langs de Leuvensesteenweg te Diest. Een winkeldetective sprak de dader aan bij het passeren van de kassa. De dader bood geen weerstand en werd overgebracht naar het politiekantoor voor verdere afhandeling.

Poging inbraak in woning

Op donderdag 22 oktober omstreeks 17u30 stelde een inwoner van een woning langs de Hezestraat te Diest bij zijn thuiskomst vast dat er ingebroken was. De dader(s) had(den) het raam van de badkamer geforceerd en de woning doorzocht. Er werd niets gestolen.

Verkeersongeval met gekwetste

Op donderdag 22 oktober omstreeks 22u30 verloor een 23-jarige bestuurder uit Herk-de-Stad de controle over zijn voertuig op de Nieuwe Dijkstraat te Diest. Hij kwam met zijn voertuig in een weide terecht. De 19-jarige passagier uit Geetbets werd licht gekwetst en overgebracht naar het AZ te Diest voor verzorging.

Rijden onder invloed

Op vrijdag 23 oktober omstreeks 1u30 werden tijdens een verkeershalte twee bestuurders gecontroleerd langs de Leuvensesteenweg te Diest. Beide bestuurders legden een positieve alcoholtest af. Van één bestuurder, een 44-jarige man uit Halen, wed het rijbewijs voor 6 uur ingehouden. Van de andere bestuurder, een 52-jarige man uit Turnhout, werd het rijbewijs voor 3 uur ingehouden.

Labels